2011-04-04 12:06:51• hírek • Szatmar.ro

A tévézők veszítettek a Liga1 licitjén

Hétfő délelőtt a Professzionális Labdarúgó Liga székházában tartották meg a román labdarúgó élvonal, a Liga1 2011-2014-es szezonjára vonatkozó tévéközvetítési jogok licitjét. A versenyben három tévétársaság, az RCS&RDS, a Romtelecom és az Antena1 vett részt, miután a TVR közszolgálati televízió pénteken bejelentette: nem érdekli a dolog.

Dumitru Dragomir, az LPF elnökének javaslata szerint a fordulónkénti kilenc meccsre külön lehetett licitálni, az így remélt pluszbevétel azonban elmaradt, a terv csúnyán dugába dőlt. A közvetítési jogokat birtokló RCS&RDS társaság ugyanis 13,2 millió euróért, a Romtelecom 12,9 millió euróért, az Antena1 pedig 10,5 millió euróért vásárolt meg egy-egy opciót.

Ez azt jelenti, hogy jelenlegi állás szerint a következő három évben csak három mérkőzés kerül képernyőre fordulónként, ráadásul a Digit és a Dolcét nem lehet ugyanazon szolgáltatónál fogni... Ami az anyagi vonzatát illeti a hétfői licitnek: amíg az előző periódusban a RCS&RDS 102 millió eurót fizetett a közvetítési jogokért, addig idén az LPF a remélt plusz helyett 36,6 milliót oszthat majd szét a csapatok között.

Dragomir a licit után csalódottságát rosszul leplezve megjegyezte: nem kizárt, hogy a fennmaradó hat opcióra a közeljövőben újabb versenytárgyalást írnak ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: